Loading
Gurenn

Gurenn

«…»
Letzter Besuch Vor 13 Stunden • Beigetreten Vor 4 Jahren7,415 Hits (8,718)

Figuren570

Goods52

Kommentare13 Kommentare

0pt
Gurenn (Vor 3 Jahren) #2044528Interessante gedachtegang, wij kampen nog wel eens met een tekort aan vrijwilligers, nou vraag ik me af of dat op te lossen zou vallen met een hogere toegangsprijs. Al zou een dalend aantal bezoekers wellicht probleem blijven.

Hrmmmm...hrmmm... Ik heb zelf het idee dat een goede hoeveelheid Gophers ook erg kan komen door promotie. Een goed voorbeeld is het door mij net aangemaakte topic: www.aniway.nl/f... die er nu al voor gezorgd heeft dat we een paar geïnteresseerden meer hebben die zich via het emailadres gemeld hebben! :)

Een hogere toegansprijs kan ook mensen afschrikken die misschien verder geen interesse zouden hebben in vrijwiligger zijn namelijk. >.<
Vor 3 Jahren
0pt
Gurenn (Vor 3 Jahren) #2041598Oh, met die stoptrein bedoelde ik dus de intercity in kwestie, duurt een uur van Antwerpen naar Rotterdam. Dat er nog steeds over geklaagd wordt verbaast me niks, maar hij is iig goedkoper dan Fyra en je hoeft niet te reserveren.
Da's idd waar een expo om draait. En naast Atsusacon heb je in België alleen maar expo's (buiten de ChibiKamecon die net begonnen is dan, maar die was ook echt achterlijk klein). Het vervelende is dan dat Belgische bezoekers vaak naar Atsusacon gaan met de gedachte dat ze een expo zullen vinden omdat ze niet anders gewend zijn. Bijgevolg krijg je dan een hoop geklaag dat er maar weinig dealers zijn terwijl de toegangsprijs even duur of duurder is dan die van de expo's. Van dealers hoorde ik tijdens het tweede jaar dan net dat ze met te veel waren voor het aantal bezoekers dat er op af kwam en dan wordt het heel moeilijk om een tussenweg te vinden. Maar uiteindelijk heeft de dealerroom sterk uitbreiden toch niet veel zin, tenzij je honderden dealers krijgt zoals op expo's blijven die mensen klagen, dus dan richt je je beter op de activiteiten voor die mensen die daar wél interesse in hebben, want gelukkig zijn die er ook.
Bijkomend is dan dat je niet dezelfde ticketprijs als Abunai, Tsunacon of zelfs Nishicon kan vragen in België omdat mensen voor veel minder geld naar een veel grotere expo kunnen. En dan wordt het ook nog eens lastig om alles te betalen.
+ dat de visvijver om je bezoekers uit te halen ook een stuk kleiner is hier (6 miljoen Vlamingen vs 17 miljoen Nederlanders) :P


Oh, ik denk al. :') Een uur valt inderdaad mee! Je hebt trouwens ook nog als alternatief de Thalys van een uur vanuit Schiphol, maar die zal wel heel duur zijn. :P (NS website zegt zelfs dat je voor prijsinformatie ze moet bellen, dat zegt al genoeg. :P)

Ja, is een ingewikkelde zaak inderdaad. Blijven adverteren dat jullie een conventie zijn met allerlei events (en ook een dealerroom hebben) klinkt als het beste. En zeurende mensen zal je altijd wel hebben, wat voor event je ook opzet, je kan nooit iedereen blij maken. :P

Ik vergeet af en toe dat Belgie veel minder inwoners heeft en dan zijn jullie ook nog eens opgedeeld in een Frans- en een Nederlandssprekend deel!

En tsja, de expo's halen natuurlijk het meeste inkomen uit de standhouders, dus die kunnen dan ook een veel lagere toegansprijs veroorloven... Nou moet ik wel zeggen dat er toch elk jaar veel geklaag is over de prijzen van tickets voor Nederlandse conventies, ze zijn ook echt heel erg hoog. Dat is ook de reden waarom zoveel mensen hier graag gopher zijn of andere dingen voor beurzen vrijwillig doen. Toen ik zelf ook op jonge leeftijd begon met gopheren (dan hebben we het over over een jaar of 6 geleden, lang voordat ik events ging geven dat doe ik nu ongeveer 3 jaar), was ook mijn eerste gedachte "Vet! Dit scheelt zoveel geld dat ik veel meer conventies kan bezoeken + meer geld in cosplay kan stoppen!" en dat is denk ik ook de motivatie voor de meeste tieners die dan beginnen met gopheren.
Vor 3 Jahren
0pt
Gurenn (Vor 3 Jahren) #2038789Nederland heeft inderdaad al een veel langere geschiedenis dan Vlaanderen met animeconventies. 1999 voor Animecon vs 2011 voor Atsusacon, tenzij je F.A.C.T.S. meetelt, die bestaat toch al weer sinds 1992. Het een voedt het ander natuurlijk ook.
Zelf vind ik expo's in België nogal saai en ga ik eerder voor kennissen dan voor het event zelf. Ik ben de voorbije twee jaar wel naar London MCM Expo geweest en die vond ik beter op dat vlak, al verkies ik nog steeds een conventie.
En sinds dat fiasco met de Fyra rijdt er weer gewoon een goedkope stoptrein zonder reservatie tussen Brussel, Antwerpen en Rotterdam, al reed die vroeger ook tot Amsterdam, is wel jammer. :P


Volgensmij (maar verbeter me if I'm wrong want jij hebt er denk ik meer ervaring mee) zijn expo's toch voornamelijk voor het winkelen en demo's kijken? Dus als dan de bezoeker niet het type is om te winkelen en/of demonstraties te zien, dan valt er weinig te beleven op zo'n expo. :P

Wat ik zelf gemerkt heb van die paar game-expo's waar ik geweest ben is dat alles erg onpersoonlijk is. Grote hallen, grote stands, grote bedrijven en winkels. Ik heb me er zeker wel vermaakt hoor, maar een relaxed praatje en wat lezingen bezoeken doe ik liever, dus daar heb ik conventies voor. :)

Fyra bestaat trouwens nog steeds, alleen met een andere naam (Intercity Direct). Ik hoor nog steeds alleen maar geklaag over ze, aangezien je een extra percentage op je normale reiskosten (kilometers) betaald en ze blijkbaar ook nog eens bijna altijd vol zitten, waardoor je moet staan. xD Wat die NS hier allemaal doet is niet slim. :P

Maar eh...een stoptrein tussen die 3 ver uit elkaar liggende plaatsen?! Damn, dan moet die trein er wel echt 5+ uur over doen om van Rotterdam in Antwerpen te komen?!
Vor 3 Jahren
0pt
Gurenn (Vor 3 Jahren) #2035051Andreeas Firoiu, ook wel bekend als Zetta en PR-verantwoordelijke van CosplayCloud. België heeft wel wat events, maar dat zijn voornamelijk Franstalige events of ze zijn grotendeels op westerse sci-fi en geekcultuur gericht. Het zijn ook eerder expo's dan conventies.
Ik bedoelde voornamelijk een gebrek aan verscheidene initiatieven. België (of tenminste Vlaanderen) heeft geen maid café, doujinshigroepen, gedrukte tijdschriften of mangabibliotheken (buiten een universitaire in Leuven dan, maar die heeft ook alleen Japanse manga) en ga zo maar door. Als je zoiets dan op je conventie wil kunnen aanbieden moet je het al in Nederland zoeken en da's dan vaak een probleem met reistijden en reiskosten. De mentale barrière van een landsgrens doet er ook veel aan, want an sich is Antwerpen voor veel Nederlanders makkelijker bereikbaar dan pakweg Zoetermeer of Almelo (afhankelijk van waar je woont natuurlijk).


Inderdaad, van wat ik ook zie zijn het meer expo's met veel kraampjes en her en der een panel of workshop dan conventies. Ik moet daar wel bij zeggen dat ik zelf nog nooi op een expo voor anime ben geweest (alleen expo's voor games), dus ik ben wel benieuwd hoe ze dat doen! :)

De groepen die jij noemt zijn, naar mijn idee dan, vooral zo groot geworden omdat Nederland in de laatste paar jaren heel veel nieuwe conventies en events heeft gekregen. Dit zorgde er voor dat ze op meer plekken konden staan, dus meer publiciteit en mogelijkheid tot donaties en groeien.

Persoonlijk ben ik afhankelijk van het OV en om naar Antwerpen gaan of een andere grote stad in België, ben ik afhankelijk van een (dure en vooraf te reserveren) internationale trein, of meerdere keren overstappen rond Roosendaal. Dit zorgt er voor dat ik toch veel geld en tijd kwijt ben voor een conventie bezoeken in Belgie of een ander buurland, zelfs al scheelt het qua kilometers niet zoveel dan dat ik een con aan de andere kant van het land bezoek. Nou is het wel zo dat veel mensen dat excuus gebruiken terwijl ze een auto hebben en dan is het inderdaad meer een kwestie van de barrière van de grens die jij noemde! ;)
Vor 3 Jahren
0pt
Gurenn (Vor 3 Jahren) #2031675Ik ben van Atsusacon idd. Zelf ga ik doorgaans enkel naar Nederlandse conventies indien ze meerdaags zijn. Tsunacon is er een uitzondering op omdat het nog vrij dicht bij de grens ligt, omdat ik de oprichters al van jaren voor Tsunacon ken en omdat ik altijd wel met iemand mee kan rijden.
Atsusacon heeft meerdere hotels in de buurt, dus wat reistijd betreft zou het niet zo'n probleem moeten zijn, als het bij mekaar te duur uitvalt is dat wat anders natuurlijk.
Ik zat idd bij de figure lecture op Tsunacon. Wij hebben ook wel iemand die een figure lecture (naast andere activiteiten) geeft. Hoewel ik die obviously omwille van verplichtingen op de conventie zelf niet kon volgen lijkt het me wat eenzijdig van wat ik van de powerpoint gezien heb. Maar ik ben al blij dat we wat hebben, in Nederlandstalig België zijn er maar weinig initiatieven rond anime/manga/J-culture en mensen uit Nederland laten overkomen komt vaak duur uit.


Ja, het is voornamelijk het financiele probleem helaas! Ik zou graag ook meerdere conventies door Europa heen willen bezoeken, maar dat zit er niet in. :( Het is namelijk ook zo dat de meeste van de conventies waar ik events voor geef ook geen reiskostenvergoeding voor mij vergoeden, wat betekend dat het me afhankelijk van de locatie, soms toch behoorlijk wat geld uit eigen zak kost om een event te geven... Niet dat ik klaag hoor, ik blijf het leuk vinden om events te geven, maar het zorgt er wel voor dat het niet voor mij mogelijk is om overal heen te gaan!

Hrmm, interessant! :O Wie geeft die lecture dan? Of zijn er misschien foto's of een filmpje van die Figure Lecture? Voor zover ik weet (nouja, wist dan) ben ik namelijk de enige persoon die ruim 2 jaar geleden begonnen is met deze lecture geven binnen Nederlandstalig gebied, dus ik ben benieuwd hoe anderen het dan doen (of het nou goed of slecht is). ;)

Ik had zelf het idee dat er in Belgie eigenlijk best wel veel events waren! Misschien niet zoveel als in Nederland, maar ik dacht wel grotere. Ik ken in ieder geval genoeg mensen die naar onder andere FACTS gaan elk jaar, maar dat is natuurlijk niet specifiek anime/manga/Japan.
Vor 3 Jahren
0pt
Gurenn (Vor 3 Jahren) #2026165I'm from AniWay, yes, though I added you after a figure collecting lecture.

Ah, dan heb ik je naam inderdaad goed herkend! ^w^ Ik kan me herinneren dat jij van Atsusacon bent? Ik heb al meerdere keren op conventies een flyer gekregen van jullie conventie en het ziet er zeker interessant uit, maar het is voor mij te ver weg (en daardoor ook te duur) met reizen. :(

Dan zat je er denk ik bij met de lecture tijdens Tsunacon? :)
Vor 3 Jahren
0pt
Thanks for the friend request!

Are you Gurenn from the Aniway forum or do I know you from somewhere else? ^w^

I see you like My Otome, nice! ^^
Vor 3 Jahren
0pt
don't discuss pms in the comment section. just say that inbox is full. Can you pay tom asap? If yes then I will do the address change now . Kindly don't retract your promise to buy him. Which shipping method do you want? MY inbox is empty for you
Vor 4 Jahren
0pt
check your pm
Vor 4 Jahren
0pt
Mamo-chan <3
Vor 4 Jahren
Mehr Kommentare Anzeigen